Boek

Nepal & Tibet, goden en devotie

Binding : Paperback
Formaat : 145mm x 210mm
Aantal pagina’s : 212
ISBN : 9789463451741
Prijs : € 29,95
Verzendkosten : € 1,95 binnen Nederland 

In Nepal & Tibet, goden en devotie, beschrijft Marieke van den Brink (1975) hoe de mensen hun geloof in het dagelijkse leven hebben verweven. Van godenwereld tot aan alle bijbehorende rituelen. Beleef haar reis met haar mee langs dorpen, steden en kloosters. Van Kathmandu en zijn vallei tot aan Rongphu, het hoogstgelegen klooster ter wereld, in Tibet. Reisverhalen met aandacht voor geschiedenis, maatschappelijke onderwerpen en bijzondere ontmoetingen met de lokale bevolking.

Met een deel van de opbrengst van dit boek steun je Stichting Veldwerk in het Dhading district, Nepal. Hiermee realiseren zij betere leefomstandigheden voor de kansarme vrouwen uit deze dorpen. Een vaktraining is een belangrijk onderdeel van het bieden van zelfstandigheid. Zo kunnen zij een onafhankelijk bestaan voor zichzelf opbouwen en voor hun kinderen zorgen.

Het boek is opgedeeld in verschillende delen. Zo is er een deel over Nepal algemeen, Kathmandu, Kathmandu vallei, vrijwilligerswerk, Tibet algemeen, Lhasa en de Friendship Highway. De kaders in het boek geven extra uitleg over een onderwerp. Het boek is rijk geïllustreerd met foto`s gemaakt door Marieke tijdens de reizen naar beide landen.

Het boek is ook te koop via boekhandel Pied a Terre, Overtoom 135 in Amsterdam en er ligt een inkijkexemplaar bij het Nepalese consulaat, Herengracht 562, Amsterdam

“Prachtig boek en leest heerlijk relaxed!”

“Fijn dat je boek zo lekker persoonlijk is en van leuke foto`s is voorzien.”

“We zijn blij dat we je boek hebben gekocht!”