Soms is het gewoon doen, die eerste stap!

Boeddha, QuoteSoms is het gewoon doen! Of beginnen met het zetten van die eerste stap. Herken je dat?

In je hoofd zijn er altijd wel stemmen die zeggen “ zou je dat nou wel doen?”. En de twijfel slaat weer toe. Had je net al die punten om het niet te doen uit je gedachten verbannen, begint de twijfel weer van voor af aan. Het zetten van de eerste stap is het moeilijkst. Of het nu gaat om werk of privé er is altijd wel een eerste stap die overwonnen moet worden.

Maar vaak vergeet je te denken aan wat er kan gebeuren als je die eerste stap neemt! Daar denken we dan vaak niet aan. Soms is de stap te groot om in een keer genomen te worden maar door steeds kleine stapjes te nemen kom je er ook. Dat vergeten we soms.

Mijn grootste stap de afgelopen jaren was, naast moeder worden, alleen, ver weg, op vakantie gaan. Die stap was voor mij super spannend en daarom ben ik begonnen met eerst een kleine stap te zetten. Georganiseerd, maar toch alleen, naar Londen te gaan. Ik ondervond meteen de voordelen. Geen compromis over wat te zien of te bezoeken. Maar wat ik echt het grootste voordeel vond is dat je makkelijker contact maakt met de lokale bevolking. Een praatje tijdens het wachten op de metro, in een café of restaurant. Wanneer je alleen op vakantie bent gaat dit haast vanzelf, terwijl je anders vooral met elkaar aan het praten bent. Na deze “proefreis” zag ik het helemaal zitten om alleen op reis te gaan.

Achteraf was ik best een beetje trots op mijzelf dat ik die eerste stap gemaakt had. Er ging niet alleen een nieuwe wereld voor mij open maar ben ook steeds minder aan het twijfelen over een eerste stap zetten. Ik weeg nog steeds de voor en nadelen tegen elkaar af hoor, begrijp me niet verkeerd. Dat is gewoon wie ik ben! De drempel is alleen iets lager geworden.

Ik ben benieuwd naar jou eerste stap, en naar hoe jij dit beleeft hebt. Dus laat het me weten.

“a journey of a thousand miles

begins with a single step”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.